Scrisoare pentru părinți

Scrisoare pentru părinți

 Atunci când îmi este frică, te rog nu îmi mai spune “Nu te gândi la asta”, știu că vrei să mă întărești, dar spunându-mi să nu mă mai gândesc la un lucru, mă voi gândi și mai mult și mă voi simți și mai rău pentru că nu reușesc să înlătur frica.
 Ajută-mă să lupt cu ea, să stau cu frica mea puțin câte puțin, până aceasta își pierde din putere.   

Atunci când sunt furios, iartă-mă, nu știu ce să fac cu frustrările mele, nu țipa la mine căci așa îmi arăți cum să procedez și eu la furie, nu mă lovi, deși pare că funcționează mă va determina să devin mai agresiv.
 Știu că-ți este greu dragă părinte, rezistă, fii ferm și arată-mi consecințele comportamentelor mele, hai să discutăm cum pot altfel să-mi exprim frustrările. 

Deși nu realizez acum, înțeleptul din mine te roagă “Nu mă răsfăța în exces cu cadouri scumpe, nu-mi oferi peste măsură, nu voi învăța să lupt pentru ceea ce-mi doresc, voi aștepta mereu doar să primesc.
 

Dacă îmi faci frățiori, nu-mi cere să fiu matur și să înțeleg că ei au mai mare nevoie de tine, dragul meu părinte și eu sunt copilul tău și am la fel de multe nevoi, afecțiunea ta este importantă pentru mine, nu vreau să fiu toată viața în concurență cu frățiorii mei doar pentru că ei au avut mai mare nevoie de tine, știu că ești obosit, dar stai și cu mine, ca atunci când eram unicul tău copil, nu fă diferența între copiii tăi, nici eu nu fac între părinți, te rog, arată-mi iubirea ta.
 

Aș mai pomenit câteva lucruri, știu că școala este importantă, dar nu pot excela la nivelul visurilor tale, poate cânt devin și voi deveni un mare cântăreț, ajută-mă să mă descopăr, nici eu nu mă cunosc, nu spun să mă lași să stau toată ziua, dar cunoaște-mi limitele reale, vreau să fim parteneri, nu o relație dintre un șef și un angajat care impune standarde gigantice pentru propria satisfacție.
 

Și cel mai important, investește în tine, iubește-te, respectă-te ca eu să îți pot urma pașii prin puterea exemplului, învață-mă fericirea de a trăi.

Te iubesc!
Al tău copil

 

Comentarii: 1

  1. Aura spune:

    Sunt destul de incantat sa descopar acest site grozav. Am vrut sa-ti multumesc pentru timpul acordat pentru aceasta lectura fantastica!! Cu siguranta mi-a placut fiecare parte din ea si te-am marcat pentru a cauta informatii noi in blogul tau.

Adaugă comentariul tău